(za 3-4 osobe)
baguette • svježi kravlji sir • 2 trokutića camemberta • kozji sir za mazanje • mozzarella • trokut rocqueforta za mazanje • maslinovo ulje • krupna sol i mljeveni papar • svježi timijan i bosiljak

Za ukras i kao dodatak: kapari, mini rajčice i mali kiseli krastavci

U posudi pomiješajte sireve i začine. Zagrijte tavu ili posudu s dubljim dnom koju ste prije namastili maslacem ili maslinovim uljem. U zagrijanu posudu stavite pomiješane sireve i pustite da se tope na laganoj vatri. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kad se sirevi rastope, smjesom namažite kriške baguetta. Vatrostalnu posudu nauljite maslinovim uljem i u nju položite namazane kriške baguetta. Sve zajedno prelijte maslinovim uljem, pospite prstohvatom krupne soli i stavite u pećnicu. Kad se kruh malo zažuti, a sirevi dodatno omekšaju i prožmu, izvadite iz pećnice i poslužite na svom omiljenom poslužavniku ili tanjuru. Čaša crnog vina je više nego dobrodošla uz ove masne, hrskave i slasne sendviče.