(za 6-8 osoba)

0,5 kg marcipana
15 dag bijele čokolade
15 dag sušenih brusnica + 2 žlice brusnica za ukras
15 dag neslanih pistacija ili makadamije
2,5 dl sojina ili slatkog vrhnja za šlag

Valjkom razvucite marcipan na debljinu od 3 mm. Podijelite ga na četiri pravokutnika. U veliku posudu stavite litru vode i zakuhajte. U nju stavite manju posudu s natrganim kockicama čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Usitnite brusnice. Pistacije očistite i nasjeckajte na krupno. Mikserom istucite čvrsti šlag. Pravokutnik od marcipana premažite s 2 žlice tekuće čokolade i pospite 1/4 usitnjenih brusnica i pistacija. Prekrijte drugim pravokutnikom pa nastavite istim redom slagati slojeve. Gornji sloj marcipana i bočne strane kolača obložite šlagom. Ukrasite brusnicama. Kolač ostavite da odstoji u hladnjaku jedan sat. Režite ga na kocke veličine 2 x 2 cm.