½ kg tikve hokaido, oguljene i narezane na kocke
250 g brašna za dizana tijesta
4 žlice palente
žlica sitno sjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice
2 žlice naribanog parmezana
2 žličice soli
2,5 dl mlijeka
šaka bučinih sjemenki
Kocke tikve kuhajte 10-ak minuta. Kad omekšaju, ocijedite ih i zgnječite u pire pa ostavite da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva na vrući zrak i pripremite kalup za pečenje kruha (8 x 20 cm). Na radnoj plohi pomiješajte brašno, ružmarin i majčinu dušicu, parmezan i sol. Dodajte pire od tikve i mlijeko. Zamijesite tijesto i stavite ga u zamašćeni kalup za pečenje. Po vrhu pospite bučine sjemenke. Pecite 50 minuta dok kruh ne postane zlatnosmećkast.