(4 osobe)
1 šalica kvinoje
2,5 šalica vode
3 žlice lana
3 žlice suncokretovih sjemenki
3 žlice bučinih sjemenki
¼ šalice sezamovih sjemenki
1 šalica kuhanog kukuruza iz staklenke
¹/3 šalice arame algi
1 mladi luk
½ do 1 režanj češnjaka
1 šaka rikule
3 žlice jabučnog octa
3 žlice maslinova ulja
½ čajne žlice soli
2 prstohvata majčine dušice

Zakuhajte vodu i stavite opranu i ocijeđenu kvinoju. Dodajte prstohvat soli i kuhajte na laganoj vatri, dvadesetak minuta. Ocijedite kvinoju i ostavite da se ohladi. Na suhoj tavi popržite posebno sjemenke suncokreta, bučine i sezamove sjemenke. Namočite alge desetak minuta i vodu od namakanja bacite. U hladnu vodu stavite kuhati alge. Nakon što voda zavrije, alge kuhajte deset minuta, ocijedite ih i ostavite da se ohlade. Sitno narežite mladi luk i rikolu. Napravite preljev od maslinova ulja, octa, majčine dušice, soli i protisnutog češnjaka. U velikoj posudi pomiješajte kuhanu kvinoju, sjemenke suncokreta, sezama, lana i buče, kukuruz, mladi luk, kuhane alge i rikolu. Salatu prelijte umakom i dobro promiješajte!