Suhi sastojci:
1 ½ šalica brašna T-850
¹/₃ šalice integralnog brašna
1 šalica sitno mljevenih prženih lješnjaka
3 žlice prženih pšeničnih klica (nije nužno)
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo bez aluminija
¼ žličice soli

Tekući sastojci:
1 ¼ šalice sojina mlijeka
¾ šalice rižina slada/agavina sirupa
1 mala jabuka, oguljena i očišćena
½ šalice suncokretova ulja
sok ½ limuna

Za ukras:
²/ ₃ šalice malina
²/ ₃ šalice kupina

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Prosijte brašno sa sodom i praškom za pecivo pa dodajte ostale suhe sastojke i promiješajte. Mlijeko, slad, ulje i limunov sok izmiksajte s jabukom.

2. U zdjeli povežite suhe i tekuće sastojke lagano miješajući dok se sve dobro ne poveže. Nemojte previše miješati! Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i jednoliko rasporedite smjesu. Nježno utisnite dvije maline i dvije kupine u svaki muffin. Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ubodena u tijesto ne izađe suha.
3Pustite da se muffini u kalupu napola ohlade pa ih nježno izvadite i pustite da se ohlade do kraja na rešetki za hlađenje. Pazite da ih ne pojedete previše odjednom!