Sastojci (za 12 čokoladica):

Za smjesu:

  • 1 šalica bademova brašna
  • 2 žlice kokosova ulja
  • prstohvat morske soli ili himalajske ružičaste soli
  • 1/4 šalice agavina sirupa ili nekog drugog tekućeg zaslađivača (med je pogodan ako niste vegan) ili 3 kapi tekuće stevije pomiješane s 3-4 žlice sojina ili bademova mlijeka
  • 1/2 žlice prirodnog ekstrakta metvice

Za čokoladni preljev:

  • 2 žlice kokosova ulja
  • 2 žlice kakao praha
  • 2 žlice agavina sirupa (ili med ili javorov sirup ili kap stevije)

Priprema:

Prvo otopite kokosovo ulje za oba dijela kolača tako da bude toplo, ali ne i prevruće.

U posudi pomiješajte bademovo brašno i polovicu kokosova ulja, sol, zaslađivač i ekstrakt metvice. Formirajte čokoladice od mješavine, a ako vam je suviše mekana, stavite je na 10 ili 15 minuta u hladnjak da malo očvrsne.

U međuvremenu, u drugoj manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za preljev pa ga pošpricajte po kolačićima. Možda će biti potrebno da radite u dva sloja, kako biste ih potpuno prekrili a u međuvremenu ih držite u hladnjaku.

Kad budu gotove, držite ih u hladnjaku do posluživanja, a u hermetički zatvorenoj posudi mogu stajati do tjedan dana.

Izvor: Pureelle