Sastojci (za 12 čokoladica):
Za smjesu:
- 1 šalica bademova brašna
- 2 žlice kokosova ulja
- prstohvat morske soli ili himalajske ružičaste soli
- 1/4 šalice agavina sirupa ili nekog drugog tekućeg zaslađivača (med je pogodan ako niste vegan) ili 3 kapi tekuće stevije pomiješane s 3-4 žlice sojina ili bademova mlijeka
- 1/2 žlice prirodnog ekstrakta metvice
Za čokoladni preljev:
- 2 žlice kokosova ulja
- 2 žlice kakao praha
- 2 žlice agavina sirupa (ili med ili javorov sirup ili kap stevije)
Priprema:
Prvo otopite kokosovo ulje za oba dijela kolača tako da bude toplo, ali ne i prevruće.
U posudi pomiješajte bademovo brašno i polovicu kokosova ulja, sol, zaslađivač i ekstrakt metvice. Formirajte čokoladice od mješavine, a ako vam je suviše mekana, stavite je na 10 ili 15 minuta u hladnjak da malo očvrsne.
U međuvremenu, u drugoj manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za preljev pa ga pošpricajte po kolačićima. Možda će biti potrebno da radite u dva sloja, kako biste ih potpuno prekrili a u međuvremenu ih držite u hladnjaku.
Kad budu gotove, držite ih u hladnjaku do posluživanja, a u hermetički zatvorenoj posudi mogu stajati do tjedan dana.
Izvor: Pureelle