Sastojci za tijesto:
35 g pšeničnog glatkog brašna
15 g integralnog brašna
1 kvasac u prahu (7g)
1 čajna žličica soli
5 jušnih žlica vode
Sastojci za umak od rajčice:
250 g passata di pomodoro umaka
1 žličica: ulja, šećera i brašna
2 veća režnja češnjaka
1 jušna žlica origana
Što sve ide na pizzu:
150 g kukuruza
150 g šampinjona
2 jušne žlice Annapurna tofu paštete
100 g Annapurna pečeni tofu paprika
1 jušna žlica origana
Kako napraviti tijesto:
Promiješati brašno, kvasac, sol i vodu dok se tijesto ne poveže. Mijesiti dok ne postane glatko. Pustiti da se tijesto digne (ostaviti pokriveno na toplom 20 minuta).
Kako napraviti umak:
Na laganoj vatri, na maslinovom ulju malo propržiti sitno sjeckani češnjak. Dodati žličicu brašna i miješati dok ne požuti. Dodati umak od rajčice (passata di pomodoro) i miješati dok ne zakuha. Dodati šećer i origano i kuhati još 10-ak minuta na laganoj vatri.
Kako složiti pizzu:
Posudu za pečenje (35x25cm) namazati s maslinovim uljem i zagrijati pećnicu na 180. Staviti tijesto u posudu i razvaljati na veličinu posude. Na tijesto ravnomjerno razmazati umak od rajčice i tofu paštetu. Nadrobiti i naslagati tofu. Zatim naslagati kukuruz, šampinjone te dodati origano. Peći 20-ak minuta. Razrezati pizzu na pola.
Recept za najbolju vegansku pizzu
"Moja klijentica Ana i njena sestra vole pizzu toliko da su smislile način da je naprave s jako malo brašna. Nakon što mi je Ana prenijela njihovu tajnu, bacio sam se na gotovo nemoguć zadatak: napraviti najbolju vegansku pizzu ...
Još iz kategorije