1⁄3 šalice brendija
¼ šalice grožđica
¼ šalice sušenih brusnica
400 g namaza od kozjeg sira
2 žlice meda
½ žličice sitno naribane limunove kore
4 velike jabuke
¾ šalice soka od jabuke
1 žlica smeđeg šećera
nasjeckani orasi i sušene brusnice za dekoraciju

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Sačuvajte dvije žlice brendija za poslije, a ostatak zagrijte u tavi na laganoj temperaturi. Suhe grožđice i brusnice u posudi prelijte toplim brendijem. Pustite ih da odstoje desetak minuta, a zatim ih ocijedite. Kozji sir, med, naribanu koru limuna i dvije žlice brendija miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte grožđice i brusnice te odložite smjesu u hladnjak da odstoji oko 20 minuta. Podijelite smjesu na četiri dijela pa napunite jabuke koje ste prethodno izdubili i stavite ih u lim za pečenje.

U zdjeli pomiješajte sok od jabuke i smeđi šećer i time prelijte jabuke. Pecite u pećnici 40 - 45 minuta dok jabuke ne omekšaju, ali ih svakih 10 minuta podlijevajte sokom iz posude za pečenje. Nakon pečenja ostavite jabuke da odstoje pet minuta te ih pospite brusnicama i sitno nasjeckanim orasima.