Sastojci:
50 g pirova brašna
50 g integralnog pirova brašna
50 g mljevenog lana
1 mala žličica sode bikarbone
1 jaje
5 žlica javorova sirupa
125 g maslaca od kikirikija s komadićima kikirikija (npr. Alnatura)
oko 50 g ili koliko želite komadića tamne čokolade
Promiješajte sve suhe sastojke, osim čokolade, dodajte im mokre te mikserom lagano sve spojite. Napravite kuglice i složite ih na lim obložen masnim papirom. Pritisnite vrh loptice vilicom kako biste dobili zanimljiv reljefni uzorak na keksu te rukama napravite oblik kruga. Pecite na 180 °C od 10 do 15 minuta, tj. dok se keksi ne stvrdnu, a potom ih izvadite i ostavite na metalnoj rešetki da se hlade.
Keksi s kikirikijem
Hrskavi i prhki keksi blagog slatkastog okusa sa slanom notom kikirikija te tamna čokolada i maslac od kikirikija pokazali su se kao savršen spoj!
Još iz kategorije
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.