Sastojci:
200 g sitnih zobenih pahuljica
30 g mljevenih sjemenki lana
2 - 3 žlice agavina sirupa
1 bjelanjak
2 žlice kokosova ulja
3 - 4 žlice maslaca od kikirikija
2 šake oljuštenog kikirikija (grubo narezanog)
male kockice tamne čokolade

Kokosovo ulje zagrijte na laganoj vatri. Ugasite vatru i dodajte maslac od kikirikija da se lagano otopi. Oljuštite šaku do dvije kikirikija i narežite tamnu čokoladu na male kockice. Zobene pahuljice promiješajte s lanenim sjemenkama, dodajte kokosovo ulje i maslac od kikirikija, agavin sirup te bjelanjak. Dobro promiješajte sve sastojke. Na kraju umiješajte kikiriki i čokoladu. Prebacite smjesu na lim obložen masnim papirom te je ravnomjerno raspodijelite. Pecite 10 - 15 minuta na 170 - 180 °C. Svako malo provjerite je li se granola zarumenila. Ako jest, malo promiješajte sve sastojke drvenom kuhačom i ostavite još ­10-ak minuta da se peče. Pazite samo da vam ne zagori. Izvadite, ohladite i spremite u staklenku.