Sastojci:

20-ak srednje velikih šampinjona (preporučljivo zlatnih)

2 žlice maslinova ulja

otprilike šalica kuhane kvinoje, prosa, heljde, riže ili leće (može i iz limenke)

10-ak maslina

2-3 sušene rajčice

otprilike šaka špinata ili rikule

sol i svježe mljeven papar

1-2 žlice vinskog octa

svježe začinsko bilje, npr. peršin, vlasac, ružmarin

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. Šampinjone istrljajte navlaženim papirnatim ubrusom pa im uklonite stapke. Nauljite ih i stavite na lim za pečenje. Pomiješajte kuhano zrnje te narezane masline, sušene rajčice i špinat ili rikulu. Posolite i popaprite, prelijte vinskim octom i pospite nasitno nasjeckanim začinskim biljem. Dobro promiješajte i time nadjenite nauljene klobuke šampinjona. Pecite 15 minuta te odmah poslužite.