Sastojci:

2 manja komorača
3 mlada luka
šaka matovilca
nekoliko listića svježeg bosiljka
250 g jagoda
1 limeta ili limun
2 žlice balzamičnog octa
3 žlice maslinova ulja
50 g parmezana


Komorač narežite na tanke ploške, a mladi luk na kolutiće. Matovilac očistite, a bosiljak krupno natrgajte. Jagode očistite i narežite na ploške debele 2-3 mm. Limetu (ili manji limun) prerežite, pa od jedne polovice iscijedite sok, a drugu ogulite i narežite. Dobro pomiješajte povrće i bosiljak, pa na njih stavite narezane jagode i komade limete (ili limuna). Pomiješajte limetin (ili limunov) sok, balzamični ocat i maslinovo ulje te time prelijte sastojke za salatu i pažljivo promiješajte. Pospite parmezanom narezanim na tanke listiće. Poslužite s hrskavo zapečenim kriškama kruha.