Sastojci:

400 g kuhane riže

svežnjić mladog luka

4 mlade mrkve

300 g povrća po izboru, najbolje sezonskog

6 jaja ili 200 g tofua

6 žlica sezamova ulja

3 češnja češnjaka

komad korijena đumbira dug 2 cm

3-4 žlice umaka od soje (najbolje tamarija)

svježi listići korijandra i peršina

sezam za posipanje

Mladi luk narežite dijagonalno na 5 mm debele ploške. Mrkvu očistite i tanko dijagonalno narežite. I ostalo povrće narežite na manje komade. Češnjak, đumbir te listiće korijandra i peršina nasitno nasjeckajte.

Jaja razbijte u zdjelu, posolite i dobro stucite pa ih ispecite u tavi na 2 žlice jako zagrijanoga sezamova ulja. Pritom drvenom lopaticom razlomite na manje komade. Ostavite sa strane. Ako umjesto jaja upotrebljavate tofu, narežite ga na kockice, začinite i popržite na ulju dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav.

U woku na jakoj vatri jako zagrijte preostalo ulje. Dodajte češnjak i đumbir te pirjajte pola minute, tek toliko da zamirišu, pazeći da ne zagore. Dodajte narezani mladi luk pa i njega pirjajte pola minute. Potom dodajte mrkvu te, nakon što je pirjate minutu, ostalo povrće. Pirjajte dok malo ne omekša, ali mora ostati hrskavo. Umiješajte kuhanu rižu te prelijte umakom od soje i kuhajte dok se sastojci dobro ne zagriju. Pažljivo umiješajte komade pečenih jaja (ili tofu). Kratko kuhajte da se i to zagrije pa maknite s vatre. Pospite nasjeckanim korijandrom i peršinom te sezamom. Odmah poslužite.