3 žlice mljevenog lana
140 ml vode
120 g tamne čokolade
60 ml (4 žlice) kokosova ulja
½ jabuke, kruške ili banane
4 žlice sirovog šećera
prstohvat soli
50 g kakaa


U zdjeli pomiješajte mljeveni lan i vodu pa ostavite u hladnjaku 20-ak minuta da se smjesa zgusne. Za to vrijeme pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Čokoladu krupno narežite i rastopite na pari s kokosovim uljem. Ostavite sa strane. Pola jabuke, kruške ili banane smiksajte u pire pa odmjerite 60 ml i umiješajte u rastopljenu čokoladu s kokosovim uljem. Umiješajte i šećer, sol i prosijani kakao. Ulijte u mali kalup za tortu (promjera najviše 20 cm), poravnajte površinu i pecite 25 do 30 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu pa izvadite iz njega i poslužite.