400 ml kokosova mlijeka
50 g kokosova vrhnja
3 žlice agavinog sirupa
1 mahuna vanilije (koristimo samo ostrugane sjemenke)
ekstra djevičansko maslinovo ulje
ružičasta himalajska sol
Pomiješajte kokosovo mlijeko, kokosovo vrhnje, agavin sirup i sjemenke jedne mahune vanilije. Sve zagrijte na laganoj vatri do točke vrenja. Maknite s vatre i ohladite do sobne temperature. Prebacite ohlađenu smjesu u aparat za sladoled i miješajte dok se smjesa u potpunosti ne stisne. Poslužite odmah uz preljev od nekoliko kapi maslinova ulja i nekoliko zrna himalajske soli. *
*Ako nemate aparat za sladoled, smjesu za sve navedene sladolede odmah stavite u zamrzivač te je ručno miješajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristaliće. Ovo ponavljajte sve dotle dok se smjesa ne stisne do željene konzistencije