1 glavica crvenoga kupusa (oko 700 g)
1 luk
1 kiselkasta jabuka
5-6 smokava
2 žlice maslinova ulja
sol i svježe mljeven papar
3 žlice balzamičnog octa
1, 5 dl crnog vina
2,5 dl vode
Crveni kupus narežite na tanke trakice. Luk oljuštite i nasitno nasjeckajte. Jabuku ogulite i narežite na ploške; smokve narežite na četvrtine. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje te na njemu propirjajte nasjeckani luk tako da postane staklast. Posolite i popaprite pa dodajte narezanu jabuku i smokve te prelijte balzamičnim octom. Kratko prokuhajte uz miješanje pa ulijte crno vino i vodu.
Dodajte još malo soli i papra, a zatim i narezani crveni kupus. Dobro promiješajte, poklopite i pirjajte 25 minuta na srednje jakoj vatri. Potom otklopite i nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok ne ispari sva tekućina. Po potrebi još začinite pa poslužite.