Sastojci:

  • 2 veće jabuke, oguljene i prepolovljene
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 2 žlice zobenih pahuljica
  • 1 žličica brašna
  • na vrh žličice soli
  • po želji, sladoled

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Jabuke narežite kao na snimci, na tanke listiće, ali da ne zarežete do kraja (možete postaviti graničnik, na primjer, kineski štapić). Pogledajte video zbog lakšeg praćenja recepta.

Izmiješajte žlicu šećera, brašna i pola žličice cimeta. Dno posude namažite uljem, stavite polovice jabuka na ravnu stranu pa premažite mješavinom šećera i maslaca. Prekrijte folijom i pecite 20 minuta.

Ostatak maslaca i šećera pomiješajte sa zobenim pahuljicama, dodajte preostali cimet i malo soli pa polako dodajte žličicu brašna i dobro izmiješajte. Otvorite oštrim nožem listove jabuka pa rasporedite mješavinu s pahuljicama. Vratite u pećnicu na još deset minuta. Poslužite sa sladoledom po želji.