Sastojci:

  • 1 mala hokkaido buča
  • 100 g rižina brašna
  • 50 g škrobnog brašna (kukuruznog, krumpirovog ili dr. škroba)
  • prstohvat soli
  • 2 žličice praška za pecivo (pazite da je bez glutena ako ste osjetljivi na njega)
  • 1 neprskani limun
  • 1 dl biljnog mlijeka
  • po želji: malo šećera u prahu za posipanje

Priprema:

Buču prerežite, uklonite sjemenke pa je u komadu (s korom) stavite u kipuću vodu i kuhajte 20 minuta na srednjoj vatri. Za to vrijeme pomiješajte rižino brašno, škrobno brašno i sol te prašak za pecivo (možete ih i zajedno prosijati). Neprskani limun dobro operite i posušite pa naribajte koricu. Biljno mlijeko lagano zagrijte tako da bude mlako. Skuhanoj buči odrežite koru pa je narežite na kocke, a njih zgnječite vilicom ili smiksajte u pire. U mješavinu brašna dodajte mlako biljno mlijeko, pire od buče i limunovu koricu. Dobro promiješajte, pokrijte posudu i ostavite da smjesa stoji 30 minuta. Pri kraju tog vremena pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i veliki lim obložite papirom za pečenje. Od smjese oblikujte kuglice pa ih stavite na lim za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta. Ako želite, kad se malo ohlade, lagano ih pospite šećerom u prahu.

Kušajte i:

Fritule bez šećera

Tradicionalne dalmatinske fritule

Krafne iz pećnice

Kroštule iz pećnice