Pizza sa špinatom i tofuom za tri osobe.

SASTOJCI ZA TIJESTO

šalica cjelovitog pšeničnog brašna
2 šalice polubijelog brašna
1/4 šalice ulja
šalica vode
1,5 žlica praška za pecivo
1/2 žličice soli
nekoliko kockica kozjeg sira po želji

Pomiješajte brašna i dodajte sol i prašak za pecivo. Dodajte ulje i promiješajte. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glako tijesto koje se ne lijepi za prste. Oblikujte 6 malih pizza, ali ostavite dovoljno tijesta koje ćete razvaljati i izvući te njime napraviti okvir na svakoj pizzi. Unutarnji prostor pizze napunite nadjevom. Na vrh nadjeva stavite nekoliko kockica kozjeg sira. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pizze pecite 20 minuta.

SASTOJCI ZA NADJEV

300 g špinata
100 g tofua ili posnog svježeg kravljeg sira
žlica kukuruznog brašna
žlica umeboshi octa
2 žlice sojinog vrhnja
1/4 žličice timijana
1/4 žličice bosiljka

Skuhajte špinat. Ostavite ga da se malo ohladi kako biste ga mogli ocijediti i narezati na sitno. Vilicom usitnite tofu i dodajte špinatu. U ovu smjesu umiješajte sojino vrhnje, ocat i začine.