Pizza Calzone za dvije osobe.
SASTOJCI ZA TIJESTO
500 g polubijelog brašna
2,5 dl sojinog jogurta ili kefira
100 g biomargarina
vrećica suhoga kvasca
žličica smeđeg šećera
3 žlice vode
1/2 žličice soli
malo mlijeka (sojino ili zobeno)
U šalici odvojite dvije žlice brašna i pomiješajte sa šećerom i suhim kvascem. Dodajte vodu i promiješajte. Gustu smjesu ostavite na toplome da naraste do ruba šalice pa je dodajte ostatku brašna. Još dodajte i sol, sojin jogurt i biomargarin. Dobro sve sastojke sjedinite rukama i umijesite u zdjeli. Kad se masa počne odvajati od ruku, prebacite je na plohu. Ako je tijesto teško i suho, dodajte malo mlijeka da postane meko i rahlo. Ostavite pokriveno u posudi 1 sat. Premijesite tijesto i oblikujte dvije kugle koje ćete razvući u okruglom nauljenom limu. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
NADJEV
2 vegetarijanske kobasice
100 g dimljenog tofua ili 50 g ribanog parmezana
6 žlica kečapa
100 g kuhane brokule
Brokulu istrgajte na cvjetiće i prokuhajte u malo vode 2 minute. Razvučeno tijesto premažite kečapom i na polovicu tijesta stavite narezane kobasice, kockice dimljenog tofua i brokulu. Drugu polovicu tijesta prebacite preko nadjeva i krajeve tijesta spojite. Pecite 20-25 minuta.