Mediteranska pizza za 3 osobe.
SASTOJCI ZA TIJESTO
3 šalice polubijelog ili glatkog bijelog brašna
šalica vode
1 vrećica suhog kvasca
3 žlice suncokretova ulja
1/2 dl vode
1/2 žličice soli
1/2 žličice smeđeg šećera
Suhi kvasac pomiješajte s 2 žlice brašna, pola decilitra vode i šećerom. Ostavite na toplome da se kvasac digne. U brašno dodajte sol, kvasac i vodu. Zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji 1 sat. Ponovno ga premijesite dodajući ulje. Ostavite da miruje još 15 min. Napravite tri kugle i razvucite ih u okruglom limu za pečenje promjera 21 cm. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prvo pecite samo tijesto deset minuta, a zatim stavite nadjev i vratite u pećnicu na 20 min.
SASTOJCI ZA NADJEV
konzerva tunjevine
luk
nekoliko maslina
50 g kapara
50 g pinjola
100 g mozzarelle
slatki feferon
2 dl domaće ukuhane rajčice
grančica svježeg ružmarina
Luk narežite na tanke polumjesece, mozzarellu na ploške. Očistite feferon od sjemenki i narežite dijagonalno. Na gotovo tijesto prvo stavite ukuhanu rajčicu, zatim tunjevinu, mozzarellu, luk, feferon, pinjole i kapare. Potkraj pečenja stavite i masline. Ukrasite natrganim listićima ružmarina.