100 g kakao maslaca
¼ žličice praha bourbon vanilije
3 žlice rižinog slada, javorova sirupa, agava sirupa ili meda
prstohvat soli
prstohvat cimeta
100 g sirovog kakao praha
Kakao maslac rastopite na pari. Lonac s vodom maknite s vatre, zdjelu s kakao maslacem ostavite iznad vruće vode pa u rastopljen kakao maslac dodajte vaniliju, cimet i pola količine sirovog kakao praha (50 g, tj. pola mjerne šalice). Sve dobro promiješajte, da ne bude grudica. Dodajte sol i sladilo pa promiješajte.
Na kraju dodajte ostatak sirovog kakao praha pa mutilicom izmiješajte da dobijete glatku tekuću čokoladu. Ne pretjerujte s miješanjem. Pažljivo ulijte čokoladu u silikonske kalupiće ili izlijte u tankom sloju na pripremljeni papir za pečenje. Ohladite je prvo na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku. Najkvalitetnija i najukusnija čokolada na svijetu je gotova! Pravi okus dolazi do izražaja na sobnoj temperaturi, a veće količine možete čuvati u hladnjaku.