260 ml biljnog mlijeka (npr. bademova, lješnjakova…)
1 paketić suhoga kvasca
50 g sitnog svijetlog smeđeg šećera
280 g oštrog brašna
200 g glatkog brašna
2 prstohvata soli
2 paketića vanilin šećera
70 g lješnjakova ulja (ili drugog hladnoprešanog ulja)
8 grožđica
Lagano zagrijte oko 3 žlice mlijeka pa u njemu rastopite žličicu šećera i kvasac. Ostavite da odstoji 10-ak minuta. U veću zdjelu prosijte obje vrste brašna, dodajte sol, šećer i vanilin šećer te dobro promiješajte. U sredini napravite udubinu te ulijte preostalo mlijeko miješajući kuhačom, a zatim i ulje. Na kraju dodajte dignuti kvasac. Dobiveno tijesto mijesite 10-ak minuta. Kad postane glatko i više nije ljepljivo, stavite ga u lagano nauljenu zdjelu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom te ostavite na toplome oko 2 sata.
Nakon što se tijestu udvostruči volumen, podijelite ga na 8 jednakih komada. Svaki podijelite na 3 dijela: od komadića oblikujte kuglicu za repić, a od trećine oval, koji ćete zarezati škarama kako biste oblikovali glavu s ušima. Od ostatka komada tijesta oblikujte duguljast valjak pa ga spiralno smotajte. Na taj oblik puža stavite glavu s ušima, na mjestu oka utisnite grožđicu), a dolje utisnite "repić". Zečiće stavite na lim obložen papirom za pečenje i ostavite da se dižu 20 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Zečiće prije pečenja možete premazati mješavinom jednake količine hladnoprešanog ulja i bademova mlijeka. Pecite ih 20 minuta.