200 g listova rotkvica
2 žličice octa
3 žlice maslinova ulja
1 kocka za povrtnu juhu
200 g tankih rezanaca za juhu
soli i svježe mljevenog papra po ukusu
1-2 rotkvice
nasjeckani peršin ili vlasac za posipanje
U veću zdjelu ulijte vodu te joj dodajte ocat; u toj vodi operite listove rotkvica pa ih dobro ocijedite. U loncu zagrijte maslinovo ulje te na njemu 3 minute pirjajte listove rotkvica. Prelijte litrom vode te dodajte smrvljenu kocku za povrtnu juhu.
Promiješajte pa nakon što zakipi, kuhajte 5 minuta. Potom maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Vratite na vatru, a kad juha ponovno zakipi, dodajte tanke rezance za juhu i kuhajte još onoliko koliko je navedeno na pakiranju. Kušajte pa popaprite i po potrebi još posolite. Prije posluživanja pospite tanko narezanim rotkvicama i nasjeckanim peršinom ili vlascem.