- 2 skuše
- maslinovo ulje za pečenje
- 100 g badema
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 češanj češnjaka
- ½ žličice majčine dušice
- prstohvat soli
Za povrće iz woka
- 1 velika mrkva
- 1 velika cikla
- ¼ korijena celera
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- 1 grančica majčine dušice
- 1 češanj češnjaka
- sol i papar
Priprema ribe
Skuše operite, očistite i filetirajte.
Filete posložite u posudu za pečenje, kožom prema dolje, pa ih poškropite maslinovim uljem i malo posolite.
Bademe grubo sameljite, dodajte im nasjeckani peršin, češnjak, majčinu dušicu i sol. Sve dobro izgnječite u mužaru kako biste dobili nešto poput pesta. Smjesom premažite svaki filet ribe.
Ovako pripremljenu ribu pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 10 - 15 minuta. Fileti su tanki i ne trebaju se dugo peći.
Priprema povrća
Mrkvu, ciklu, luk i celer operite i ogulite pa ih nasjeckajte na tanke štapiće – tzv. julienne.
Wok jako zagrijte pa ulijte maslinovo ulje i na njemu pržite narezano povrće.
Dodajte i majčinu dušicu, zgnječeni režanj češnjaka te sol i papar.
Pržite, uz povremeno miješanje, dok povrće malo ne omekša i karamelizira se, ali da ostane hrskavo.
Odmah poslužite uz pečenu ribu.