Sastojci potrebni za četiri osobe.
Za tijesto:
400 g brašna
2 jaja
sol
voda po potrebi
Za nadjev
200 g mladog ovčjeg sira
30 g ribanog tvrdog ovčjeg sira
50 g skute
2 jaja
prema potrebi malo griza
Za umak
200 g divljih šparoga
maslinovo ulje
bešamel umak ili vrhnje za kuhanje
malo soli
papra prema ukusu
Način pripreme
Od brašna, jednog jajeta, soli i vode umijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga u tanku plohu i premažite razmućenim jajetom te izrežite na trake. Nadjev napravite miješanjem 2 jaja i tri vrste sira te prema potrebi malo griza. U svaku “krpicu” stavite žlicu nadjeva i poklopite pa utisnite rubove odgovarajućom čašom ili za ravijole posebnim kalupom, tako da dobijete oblik polumjeseca. Tako pripremljene raviole kuhajte kratko u slanoj kipućoj vodi. Umak ćete pripremiti tako da nakratko prokuhate očišćene šparoge u slanoj vodi, ocijedite ih i promiješate s bešamel umakom ili vrhnjem za kuhanje. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar. Još tople raviole prelijte umakom i poslužite.
Savjet:
Umaku možemo dodati malo mesnate slanine.