Sastojci potrebni za četiri osobe:

8 junećih medaljona od pisanice (80 g svaki)
400 g bukovača
30 ml aceta balsamica
100 ml tamnog umaka
sol
papar
vlasac
sjeckani peršin
30 g senfa
50 ml maslinova ulja
400 g kuhanih pitomih zelenih šparoga
120 g sira (4 ploške)

Način pripreme:

Juneće medaljone blago pritisnite dlanom, posolite, popaprite, natrljajte senfom i ispecite na žaru. Bukovače očistite i uklonite peteljku. Posolite ih, popaprite, nakapajte maslinovim uljem i pecite na žaru. Kuhane šparoge podijelite u četiri snopića, nakapajte maslinovim uljem, prekrijte ploškama sira i naglo zapecite u pećnici. U tavici ukuhajte aceto balsamico na polovinu, dolijte tamni umak, sjeckani vlasac i peršin. Na tanjur posložite bukovače, na njih stavite pečene juneće medaljone i prelijte reduciranim umakom. Sa strane stavite zapečeni snopić pitomih šparoga i poslužite.

Savjet:

Medaljone možete omotati domaćom dimljenom pancetom. U umak možete dodati malo slatkog vrhnja.