Sastojci potrebni za četiri osobe:
100 g prženih, mljevenih pinjola
150 g prženih samljevenih badema
500 ml mlijeka
100 g šećera
200 ml slatkog vrhnja
listovi mente
2 žumanjka
6 listova želatine
sok od jedne naranče
20 ml likera od badema
listovi smokve
mahuna vanilije
Način pripreme:
Zakuhajte mlijeko, šećer, listove mente i mahunu vanilije. Sklonite s vatre, izvadite mahunu vanilije i listove mente. Umiješajte svježe žumanjke, listove želatine, narančin sok, liker od badema, mljevene bademe i pinjole. Neposredno prije zgušnjavanja dodajte tučeno slatko vrhnje. Rahlo promiješajte i stavite u kalupe koje ste prethodno namočili s malo vode. Kremu dobro rashladite u hladnjaku. Rashlađenu kremu istresite na porculanski tanjur, ukrasite toplim umakom od višanja, listovima smokve i poslužite.
Savjet:
U kremu možete umiješati i istarsku skutu koju ste dobro izmiješali s malo mlijeka.