1 kg tikvica
1 žličica krupne morske soli
2 češnja češnjaka
2 fileta inćuna
½ žličice smrvljene sušene crvene paprike
400 g tanjih rezanaca sa špinatom
5 žlica ekstradjevičanskoga maslinova ulja
70 g oraha, poprženih i nasjeckanih
100 g parmezana
15 listića bosiljka
5 listića metvice
svježe mljeven papar
Tikvice operite, obrišite pa mandolinom ili guljačem za povrće narežite na tanke rezance. Stavite ih u veliko cjedilo, pospite solju i ostavite da odstoje 30 minuta. Potom rezance od tikvica rasporedite na dvije velike kuhinjske krpe i smotajte kako bi krpa upila tekućinu koja se ocijedi. Češnjak oljuštite i zgnječite te stavite u veliku zdjelu za posluživanje. Pospite ga prstohvatom soli te dodajte zgnječene filete inćuna i smrvljenu sušenu papriku. Vilicom povežite sastojke i pritom dodatno zgnječite da dobijete pastu.
Tjesteninu skuhajte malo kraće od vremena navedenog na pakiranju kako bi bila al dente. Ocijedite je i pritom sačuvajte ½ šalice vode u kojoj se kuhala. Ocijeđenu tjesteninu stavite u zdjelu s mješavinom češnjaka i inćuna, dodajte maslinovo ulje i ¼ šalice tekućine od kuhanja tjestenine te rahlo promiješajte. Potom dodajte rezance od tikvica, nasjeckane orahe, 50 g parmezana te bosiljak i metvicu narezane na tanke trakice (listiće stavite jedan na drugi, smotajte u rolicu i narežite nožem ili škarama). Još jednom promiješajte pa popaprite i, ako je jelo presuho, dodajte još malo vode od kuhanja tjestenine. Nakapajte s malo maslinova ulja te pospite preostalim parmezanom.