300 g mljevenih badema
prstohvat soli
4 žlice sjemenki chije
½ žličice praška za pecivo
300 g očišćenih banana (otprilike 3 banane)
3 žlice suncokretova ili kokosova ulja
4-5 žlica nektara od agave
3 jaja
nasjeckani bademi (ili mješavina badema i lješnjaka) za posipanje
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Promiješajte mljevene bademe, sol, chiju i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli zgnječite banane pa im dodajte ulje, nektar od agave i jaja. Dobro razmutite pa ulijte u suhe sastojke i promiješajte. Ulijte u kalup te pospite nasjeckanim bademima. Pecite oko 40 minuta pa ostavite neko vrijeme u kalupu, a zatim izvadite iz njega i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki. Želite li kolač učiniti svečanijim, prelijte ga sa 100 g rastopljene tamne čokolade kojoj ste dodali pola žlice kokosova ulja ili ga tom glazurom nakapajte pomičući žlicu lijevo-desno da biste "iscrtali" linije, a kad se čokolada stvrdne, kolač lagano pospite šećerom u prahu.