300 g mljevenih badema

prstohvat soli

4 žlice sjemenki chije

½ žličice praška za pecivo

300 g očišćenih banana (otprilike 3 banane)

3 žlice suncokretova ili kokosova ulja

4-5 žlica nektara od agave

3 jaja

nasjeckani bademi (ili mješavina badema i lješnjaka) za posipanje

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Promiješajte mljevene bademe, sol, chiju i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli zgnječite banane pa im dodajte ulje, nektar od agave i jaja. Dobro razmutite pa ulijte u suhe sastojke i promiješajte. Ulijte u kalup te pospite nasjeckanim bademima. Pecite oko 40 minuta pa ostavite neko vrijeme u kalupu, a zatim izvadite iz njega i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki. Želite li kolač učiniti svečanijim, prelijte ga sa 100 g rastopljene tamne čokolade kojoj ste dodali pola žlice kokosova ulja ili ga tom glazurom nakapajte pomičući žlicu lijevo-desno da biste "iscrtali" linije, a kad se čokolada stvrdne, kolač lagano pospite šećerom u prahu.