250 g integralnog brašna (može i pirova ili mješavine brašna, npr. 200 g polubijelog i 50 g heljdinog)
100 g kukuruznog škroba
1 žličica praška za pecivo
50 g sirovog smeđeg šećera
1 šalica zobenog mlijeka
50 ml suncokretova ili kokosova ulja (rastopljena)
naribana korica neprskanog limuna ili naranče
za glazuru
100 g tamne čokolade
1-2 žlice sojina mlijeka ili vrhnja
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pomiješajte integralno brašno s kukuruznim škrobom i praškom za pecivo te šećerom. Dodajte biljno mlijeko i ulje te limunovu ili narančinu koricu. Zamijesite tijesto pa ga razvaljajte na 4-5 mm debljine i izrežite kekse. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 10 do 12 minuta. Pečene keksiće ohladite na rešetki. Čokoladu narežite, a sojino mlijeko ili vrhnje zagrijte gotovo do vrenja pa njime prelijte čokoladu. Ostavite kratko da se čokolada rastopi te promiješajte. U glazuru keksiće uronite dopola ili ih njome nakapajte. Ostavite da se glazura potpuno stvrdne pa kekse pohranite u limenu kutiju.