1 kg mrkve
1 luk
1 češanj češnjaka
2 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja
komad đumbira dug 4 cm
¼ žličice kurkume
¼ žličice cimeta
¼ žličice kajenskog papra ili ljute papričice
1 litra povrtnog temeljca
sol i svježe mljeven papar
svježi peršin za posluživanje
Mrkve očistite i narežite na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. U loncu zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk, češnjak i đumbir. Pospite kurkumom, cimetom i kajenskim paprom te pirjajte pola minute. Dodajte mrkvu i kratko propirjajte, a zatim ulijte temeljac i kuhajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Začinite solju i paprom po ukusu, pospite svježim peršinom te poslužite.