1 luk
400 g očišćene buče butternut
žlica kokosova ulja
120 ml kokosova mlijeka
800 ml vode
2 žličice curry praha
100 g crvene leće
prstohvat kajenskog papra
sol i svježe mljeven papar
Luk oljuštite i nasjeckajte, a buču narežite na kockice. U loncu zagrijte kokosovo ulje pa na njemu 2-3 minute propirjajte luk. Dodajte buču i pirjajte još 2-3 minute. Potom dodajte sve ostale sastojke, kuhajte dok ne zakipi, a zatim smanjite vatru, napola poklopite i kuhajte 20-ak minuta. Po potrebi tijekom kuhanja ulijte još vode.
Kad buča omekša, juhu maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Ako je juha pregusta za vaš ukus, dodajte odgovarajuću količinu vruće vode. Juhu ulijte u zdjelice, u svaku nakapajte s malo kokosova mlijeka te pospite slatkom paprikom.