500 g šampinjona
4-5 žlica maslinova ulja
2-3 režnja češnjaka
vlasac, peršin
sol, papar
100 ml maslinova ulja
1 žlica senfa
sok jednog limuna
sol, papar
200 g mini rajčica
100 g matovilca
čili papričica

Manje šampinjone ostavite cijele, a veće prerežite na polovine ili četvrtine i stavite ih u dublju zdjelu. U zdjelici izmiješajte maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak, peršin, vlasac, sol i papar. Dobivenu marinadu prelijte preko šampinjona, promiješajte, prekrijte zdjelu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata. Povremeno zdjelu protresite.

Za to vrijeme operite matovilac i rajčice. Rajčice prepolovite a čili papričicu razrežite, odstranite joj sjemenke i sitno je nasjeckajte. Zagrijte tavicu i u nju prebacite marinirane šampinjone. Pecite ih dok ne poprime zlatnu boju, oko 15 minuta, povremeno miješajući.

Pripremite preljev od maslinova ulja, senfa i limunova soka. Na tanjure stavite matovilac, po njemu rasporedite šampinjone i rajčice, začinite umakom i pospite čilijem.

Izvor: Kuhaj.hr