2 očišćene orade od oko 300 g
sol, papar
2 žličice sjeckanog korijandra
2 žlice limunova soka
komad đumbira (2 cm)
4 žlice sojina ulja
1 čili papričica
4 mlada luka
1/2 paprike
100 ml soka od naranče
Operite 2 očišćene orade, posušite ih i zarežite im kožu tri puta ukoso. Natrljajte ih izvana i iznutra solju i paprom te sa 2 žličice sjeckanog korijandra, a onda nakapajte 2 žlice limunova soka.
Ogulite i naribajte komad đumbira, pomiješajte sa 4 žlice sojina ulja i time premažite ribu. Očistite čili papričicu i 4 mlada luka, operite ih i narežite na kolutiće. Zatim očistite 1/2 paprike, operite je i narežite na kockice. Svaku oradu stavite na komad aluminijske folije pa zadignite rubove folije.
Dodajte papriku, čili, mladi luk i sok od naranče te foliju preklopite da izgleda kao paketić. Pecite na roštilju oko 15 minuta. Izvadite ribu i ukrasite je korijandrom.
Izvor: Kuhaj.hr