6 - 7 većih i tvrđih rajčica

tikvica

maslinovo ulje

2 nasjeckana češnja češnjaka

stručak nasjeckanog svježeg peršina

2 jaja

šaka krušnih mrvica

inćuni

Rajčice oprati, skinuti im vrh i u zdjelu iscijediti sredinu. Na sitno nasjeckati tikvicu i popržiti je na malo maslinovog ulja, dodati sredinu rajčice, nasjeckani češnjak i stručak nasjeckanog peršina. Ostaviti na vatri 5 minuta da se poveže u smjesu. U međuvremenu skuhati 2 jaja. Kad su tvrdo kuhana, očistiti ih i smrviti. Smjesu za punjenje skinuti s vatre i dodati smrvljena jaja i šaki krušnih mrvica. U smjesu dodati i sitno nasjeckane inćune. (možete ih i samljeti štapnim mikserom ili kupiti pastu od inćuna). Sve dobro popapriti, promiješati i napuniti pomadore. Posložiti ih na pleh, zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći pola sata. Poslužiti hladno.