SOČNO, SLATKO I NISKOKALORIČNO: Isprobajte zobenu kašu s jagodama za bolju probavu

Recept za zobenu kašu s jagodama za bolju probavu jednostavan je i ukusan!

Shutterstock

Zobena kaša je jedan od omiljenih doručaka, posebno vježbača. Ukusna je, zdrava, lako se priprema i lijepo će vas zasititi. Također, zobenu kašu često konzumiraju oni koji su na dijeti. Ako izbjegavate dodavanje šećera, ona je izuzetno niskokaloričan obrok. Zobene kaše pune su vlakana, pozitivno utječu na probavu, a kada ih spojite s ukusnim jagodama koje sadrže vitamin C, B9 i brojne minerale, vaša super zdrava i neodoljiva kaša zasigurno će oduševiti vaša osjetila okusa.

Potrebni sastojci:
70 g zobenih pahuljica
120 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
180 ml kipuće vode
2 žlice javorovog sirupa
100 g svježih jagoda narezanih na kockice
1-2 žličice kokosovog brašna

Postupak:
100 g svježih jagoda narežite na kockice i ostavite sa strane. U srednji lonac stavite zobene pahuljice, bademovo mlijeko i kipuću vodu te zakuhajte. Dodajte jagode i javorov sirup te kuhajte 5-10 minuta. Neposredno prije posluživanja dodajte kokosovo brašno. Po želji možete preko njega naribati i malo tamne čokolade.