Slikarske boje, namještaj, kočije, rakija, ulje, boje za kosu samo su neki proizvodi koji na kvaliteti zahvaljuju orahu. Neka vas njegova skupocjenost ne uplaši jer već i nekoliko grama oraha osigurava dnevnu dozu vrijednih bjelančevina i nezasićenih masnih kiselina. Orasi su bogati flavonoidima i ugljikohidratima. Imaju nizak glikemički indeks, što znači da izgaraju sporo pa ne izazivaju nagle poraste šećera u krvi. Nije pretjerano reći kako su orasi provjereni čuvari srca budući da dokazano štite krvožilni sustav. Ali, orasi mogu biti i opasni budući da su alergen na koji reagira velik broj ljudi. Orah je dostupan kao ekstrakt ili tinktura u kozmetici i lijekovima, no najukusniji i najjednostavniji način da ga konzumiramo je putem hrane. Stoga, neka vam šaka oraha uvijek bude u blizini.

Kako biste češće konzumirali orah....
- Ponesite šaku oraha na posao. Neka stoje na tanjuriću ili u vrećici pokraj tipkovnice. Na taj način, tijekom dana ćete češće konzumirati ovaj orašasti plod, a rjeđe posegnuti za nezdravim slatkišima.
- Nasjeckani orah slaže se s mnogim jelima. Eksperimentirajte i pospite ga po svježoj salati, tjestenini ili sendviču.
- Sami napravite svoj vlastiti muesli. Uz zobene pahuljice i suho voće, orah je neizostavan sastojak.