Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajurveda - prirodna pomoć pri začeću

Ajurveda budućim majkama pomaže i na emocionalno-psihološkoj razini i na fizičkoj - posebnom biljkom koja balansira hormone

 biljka Izvor: Shutterstock

Važna odluka

Prema ajurvedi, naša osnovna konstitucija, velik dio karakternih i emotivnih osobina, imunitet, zdravstvena slika i mnogo toga što nas određuje tijekom cijelog života zadani su u trenutku začeća. U velikoj mjeri ovise o stanju naših roditelja u trenutku našeg začeća, o njihovim emocijama, mislima, vjerovanjima, stremljenjima... „Mnoge djetetove osobine i karakteristike ovise o stanju uma, duha i tijela roditelja u trenutku njegova začeća“, naglašava ajurvedska terapeutkinja Tanja Kraljić Strgačić.

Stoga, onda kad odlučimo imati dijete, važno je posvetiti toj odluci punu pažnju.
„U trenutku kad odlučimo stvarati potomstvo potrebno je usporiti ritam. To je i vrijeme kad preslagujemo prioritete, a užurbani i stresni način života svakako ne doprinosi plodnosti. Trebamo stati – usporiti na poslu, što manje se izlagati stresu, čim više odmarati i opuštati se, više si ugađati”, savjetuje Kraljić Strgačić.

Svojim klijenticama preporučuje vježbe vizualizacije, moćnog alata za ostvarivanje želja: „Vizualizirajte sebe kao sretnu majku, vidite pored sebe bebu, pričajte s njom, govorite joj kako je iskreno želite i kako je Zemlja predivno i sigurno mjesto za život. Živite kao da već jeste majka!“

Shatavari - čudesna biljka

Ajurveda nudi i pomoć iz prirode. Kao najbolja biljka za žene u tradicionalnoj indijskoj medicini navodi se shatavari koji djeluje kao odličan tonik za ženski reproduktivni sustav. „Balansira hormone, blagotvorno djeluje na maternicu, jajnike te reproduktivni sustav u cijelosti, poboljšava plodnost i libido“, kaže Kraljić Strgačić navodeći da su mnoge njezine klijentice, nakon mjeseci i godina neuspješnih pokušaja, zatrudnjele kad su počele konzumirati shatavari premium.

„Zadnji je primjer klijentica kojoj su liječnici još dok je bila u pubertetu rekli da nikad neće moći imati djecu. No nakon 15 godina upornosti – počela je koristiti shatavari i za samo dva mjeseca ostala je trudna prirodnim putem te je rodila zdrave blizanke“, svjedoči Tanja Kraljić Strgačić koja je i sama, kad se sa suprugom odlučila skrasiti, u 39. godini bez problema, prirodnim putem postala majka prekrasnog dječačića.

Tagovi

Najnovije