1. Čist i svjež zrak
Svjetiljke od himalajske soli prirodno čiste zrak. Imaju sposobnost apsorbirati dim cigareta, pelud, prašinu i druge zagađivače iz zraka, upiti vlagu i pretvoriti pozitivne ione u negativne.

2. Blagotvorno djelovanje na astmu i alergije
Svjetiljke apsorbiraju čestice prašine, peludi, plijesni. Himalajska sol odlična je za dišne putove, čak se i inhalatori izrađuju od himalajske soli. Smanjuje simptome alergije i astme i osobe s takvim poteškoćama trebale bi primijetiti poboljšanje nakon dva tjedna korištenja.

3. Ublažavanje ili sprečavanje kašlja
Prostori puni pozitivnih iona koje proizvode elektronički uređaji štete zdravlju. Oni se nakupljaju u plućima i tjeraju nas na kašalj. Solne svjetiljke te čestice apsorbiraju, a topla sol, koja se otpušta dok svjetiljka gori, ione pretvara u negativne i olakšava nam disanje.

4. Podizanje razine energije
Kad ste iscrpljeni i umorni, upalite solnu svjetiljku i ugasite svjetla. Priuštite si kratak odmor i ubrzo ćete osjetiti promjenu u raspoloženju i porast energije. 

5. Neutralizacija elektromagnetskog zračenja
Sve elektroničke naprave koje upotrebljavamo jako zrače. Većina ljudi tome ne posvećuje posebnu pozornost, ali ta zračenja povećavaju stres, zamor i slabe imunski sustav. Solne svjetiljke neutraliziraju elektromagnetno zračenje ispuštanjem negativnih iona. U prostoru u kojem gori takva svjetiljka osjećat ćemo se mirno i opušteno.

Izbjegnite štetne učinke elektromagnetskih zračenja

6. Bolji san
Pozitivni ioni utječu na kvalitetu sna, jer tijelo u njihovoj prisutnosti ne dobiva dovoljno kisika i krv slabije cirkulira po organizmu. Ako prije spavanja ili dok spavate imate upaljenu solnu svjetiljku, bolje ćete spavati.

7. Dobar osjećaj i bolja koncentracija
Svjetiljka od himalajske soli poboljšava stanje čovjeka na prirodan način. Potiče protok krvi i dovod kisika u sve organe, što automatski uravnotežuje i hormone. Povećava i razinu serotonina, koji nam daje osjećaj sreće.

8. Smanjenje statičkog elektriciteta u zraku
Statički elektricitet izaziva nelagodu. Događa se kad najmanje očekujemo, kad dotaknemo neki predmet ili osobu, zadaje nam probleme s kosom i jedan je od uzročnika glavobolje i povećanja stresa. Ako u prostoru imamo solnu svjetiljku, učinak statičkog elektriciteta je smanjen.

9. Ekološki izvor svjetlosti
Svjetiljke od himalajske soli nisu štetne za okoliš. Ekonomične su i potpuno prirodni proizvod. Postolje im je najčešće načinjeno od drveta neem.

Izvor: Conscious reminder

Pročitajte i:
Metode za energetsko čišćenje prostora