Budite gole
Svaki dan odvojite vrijeme koje ćete provesti gole ili barem bez rublja. Ili spavajte gole. Dobrobiti su višestruke – počet ćete drukčije doživljavati svoje tijelo i podražaje, dobro je za cirkulaciju, a i ginekolozi to preporučuju za zdraviju vaginalnu floru.

Samoužitak
Namjerno ne koristim riječ samozadovoljavanje jer orgazam nije cilj ove vježbe, ali može biti poželjan rezultat. U taoističkoj tradiciji, masaža grudi i yoni masaža (potražite na Googleu tao breast massage i yoni massage), smatraju se esencijalnim za dobro zdravlje cijelog tijela. Za većinu je iznimno ugodna, iako u početku može izazvati snažne emocije koje su se nataložile tijekom godina.
Osim što će prokrviti tkivo i pokrenuti protok energije, to je prilika da otkrijete kakav vam dodir odgovara i gdje.

Dnevnik užitaka
Vježbanje užitaka treba biti dio ženske duhovne prakse. Vodite dnevnik stvari koje vam pružaju užitak – to mogu biti ples, šalica čaja uz knjigu, nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja, dodir svilene tkanine na koži... S vremenom će se vaš kapacitet za užitak povećati i osvijestit ćete kakvo djelovanje ima na vaše cjelokupno stanje.

Dodir
Probajte dotaknuti svaki dio svog tijela – od tjemena do tabana. Probajte osjetiti kakvu vrstu dodira svaki dio želi – nježan, snažan, škakljiv, duge ili kratke poteze, kruženja, štipkanja, grebanje... Upoznajte svaku udubinu i izbočinu na svom tijelu, teksturu kože i dlaka na njemu. Kada se tuširate ili utrljavate kremu, radite to onako kako biste željeli da vaš ljubavni partner to čini.

Ogledalo
Svaki put kada vidite svoj odraz u ogledalu, nasmiješite se sebi i recite: „Hej, ljepotice“. Probajte vježbu s dodirom napraviti tako da se gledate u ogledalo. I ponavljajte dok ne uspijete. U početku ćete se same sebi možda činiti nezgrapne, ali možete probati postupno mijenjati svoje pokrete i tako početi otkrivati dijelove tijela čije ljepote niste bile ni svjesne.

Anatomija i imenovanje dijelova tijela
Proučite anatomiju svojih spolnih organa. Naučite nazive pojedinih dijelova. I odaberite onaj koji vam se sviđa. Meni je najdraži indijski naziv – yoni koji uključuje i vanjske i unutarnje ženske spolne organe. I obratite pozornost na veličinu klitorisa – dio koji je vidljiv zapravo je samo trećina tog organa, no i dio koji nije vidljiv reagira na stimulaciju. Samo žene imaju organ čija je jedina svrha užitak – upotrijebite ga.

Steknite kontrolu nad svojim tijelom
Odvojite vrijeme za fizičku aktivnost kojom možete upoznati svoje tijelo, ispraviti pogrešno držanje te steći određenu dozu kontrole nad pokretima. Dobre su aktivnosti koje imaju elemente rada na sebi i mogućnost rada s emocijama, poput plesa (pogotovo trbušnog ili plesa pet ritmova), joge ili S faktora.