Za samo nekoliko minuta možete napraviti pastu koja će vam biti višestruko korisna – kao začin i kao melem. Njome možete začiniti napitke tako da u šalicu tekućine umiješate ½ žličice paste. Dodate li joj malo soli i papra, odličan je začin za jela od povrća, mahunarki i/ili žitarica, a želite li je utrljati u neku namirnicu prije pripreme kako bi okus bio intenzivniji (npr. u tofu), osim soli i papra, dodajte joj i još malo ulja.
2 žlice mljevene kurkume
2 žlice kipuće, netom prokuhane vode
2 žličice kokosova ili maslinova ulja
Kurkumu stavite u zdjelicu ili posudicu. Najprije umiješajte kipuću vodu, a zatim i ulje. Do uporabe čuvajte u hladnjaku.
Pasta od kurkume: začin i lijek za male ozljede
"Zlatnom" se pastom mogu začiniti jela i napitci, a dobro ju je imati pri ruci i kao sredstvo za prvu pomoć kod malih ozljeda
Još iz kategorije