1. Svako jutro dan započnite barem čašom zelenog kašastog soka. Već nakon nekoliko dana primijetit ćete da ćete se buditi odmorniji, ten će vam zablistati, probava će vam postati bolja i učestalija te ćete općenito imati više energije. Igrajte se različitim zelenim lisnatim povrćem, jedno jutro neka to bude blitva, drugo špinat, pa onda zelena salata, raštika, peršin, celer, a voće birajte prema sezoni.

Evo jedne kombinacije koju vrijedi probati: u blenderu izmiksajte šaku-dvije špinata, jednu bananu, dvije jabuke i 4 dl vode. Uživajte! 

2. Jednom tjedno pustite svoj probavni sustav da se malo odmori i pojedite laganu, sirovu večeru. Ili se čak upustite u cijeli vikend na sirovoj hrani.

Za doručak izmiksajte zeleni kašasti sok, a ako poslije ogladnite, pojedite jednu voćku ili šaku badema s kojom datuljom ili nekoliko grožđica.

Za ručak pripremite nešto malo konkretnije, na primjer tjesteninu od tikvica koju ćete dobiti tako da tikvicu narežete na tanje rezance gulilicom za krumpir. Prelijte pesto umakom koji dobijete tako da u multipraktiku sameljete sjemenke bundeve, jedan češanj češnjaka, maslinovog ulja po želji, malo soli i papra te malo jestivog, prehrambenog kvasca.

Za večeru pojedite jednu veliku zelenu salatu sa sezonskim povrćem poput mrkve i krastavaca, začinjenu limunovim sokom i maslinovim uljem.