za dvije osobe

Sastojci za Buddha bowl:
2 batata srednje veličine
200 - 250 g svježe blitve
2 kuhana jaja
1/3 čaše nekuhanog kus-kusa
100 g kuhanog slanutka
šačica kockica kozjeg/ovčjeg feta sira
nekoliko kockica svježeg luka (manje od polovice luka)
šačica sitno nasjeckanog svježeg peršina
češnjak u granulama
kajenski papar
svježi ili sušeni ružmarin
ekstra djevičansko maslinovo ulje
himalajska sol
papar
sezam, bučine ili suncokretove sjemenke (sirove ili blago zapečene)

Sastojci za umak:
1 zreli avokado
1 čaša probiotičkog jogurta
1 češanj češnjaka ili 1 žličica češnjaka u granulama
šaka svježe nasjeckanog peršina
sok ½ limuna
himalajska sol, papar
Sve sastojke stavite u blender i miksajte da nastane jednolična smjesa.

Priprema:   
Batat ogulite, nasjeckajte ga na kockice i stavite u zdjelicu. Začinite ga himalajskom soli, paprom, kajenskim paprom, češnjakom u granulama i ružmarinom. Poprskajte malo maslinova ulja preko batata i promiješajte. U posudu za pečenje obloženu masnim papirom ravnomjerno rasporedite kockice batata i pecite na 190 - 200 °C otprilike 25 minuta.

Blitvu skuhajte na pari, procijedite je i začinite s malo soli i maslinova ulja. Jaja možete skuhati, kao u ovom receptu, ili napraviti jaja na oko.

Kus-kus dodajte u duboki tanjur i prelijte šalicom kipuće vode kako bi se skuhao, odnosno apsorbirao svu tekućinu i omekšao. Dodajte mu kuhani slanutak, malo nasjeckanog luka, feta sira i peršina te začinite s malo soli i i papra. U zdjelicu redom složite: pečeni batat, blitvu, hladne salate od kus-kusa i jaje, prerezano popola. Dodajte umak i po vrhu, prema želji, pospite sjemenke prema vlastitom izboru.