Za podlogu od mrkve:
280 g glatkog bezglutenskog brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
1 čajna žlica sode bikarbone
2 čajne žlice mljevenoga cimeta
1 čajna žlica mljevenoga muškatnoga oraščića
½ čajne žlice soli
120 g soka od jabuka
250 ml bademova mlijeka
2 čajne žlice ekstrakta vanilije
150 g šećera u prahu
150 g kokosova ulja, razmekšati
260 g naribane mrkve
60 g oraha, sitno nasjeckati
3 jušne žlice zlatnih grožđica

Za kremu:
180 g indijskih oraščića, 4 sata namočenih u vodi; ocijediti
75 ml bademova mlijeka
70 g javorova sirupa
3 jušne žlice kokosova ulja, razmekšati
2 jušne žlice limunova soka
2 čajne žlice mljevenoga cimeta
80 g oraha, nasjeckati

Postupak:
Za podlogu od mrkve: Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kvadratni lim za pečenje, od 23 centimetra, namastite te osnovu i stranice obložite papirom za pečenje.
U veliku posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić i sol.

U drugoj, većoj posudi temeljito izmiješajte sirup od jabuka, bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije, šećer u prahu i kokosovo ulje. To dodajte suhim sastojcima i sve dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine.

U tijesto dodajte mrkvu, orahe i zlatne grožđice. Sve izmiješajte u izlijte u pripremljeni lim za pečenje. Smjesu zagladite žlicom.

Pecite 35 - 45 minuta i ubodom štapićem ili čačkalicom u sredinu kolača provjerite je li pečen. Pečeni kolač premjestite na žičanu rešetku da se posve ohladi.

Za kremu:
Kada se podloga od mrkve rashladi, priredite preljev tako da u multipraktiku izmiješate ocijeđene indijske oraščiće, bademovo mlijeko, javorov sirup, kokosovo ulje i limunov sok. Miješajte na jačoj brzini dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Povremeno špatulom pokupite sastojke sa strane i nastavite miksati.
Smjesu premjestite u posudu, pokrijte je i rashladite (30 minuta).

Nakon hlađenja kremu rasporedite po rashlađenome kolaču. Prije rezanja na kocke ili pravokutnike i posluživanja kolač posipajte mljevenim cimetom i nasjeckanim orasima.