Potrebni sastojci za dvije osobe
150 g povrća, kao što su poriluk, crvena paprika, brokula, narežite na komadiće
2 žlice limunova soka
polovica jušne žlice naribanog svježeg đumbira
50 g bučinih sjemenki
25 g sezamovih sjemenki
1 žličica sezamova ili bučina ulja
150 g kuhane heljde

Postupak
U posudu stavite đumbir i limunov sok te popaprite i dodajte povrće. Neka odleži 15 minuta. Zagrijte žlicu do dvije vode u woku, ubacite povrće te, brzo miješajući, kuhajte dok ne postane malo hrskavo. Na kraju dodajte kuhanu heljdu. Istresite na tanjur i prelijte hladno prešanim sezamovim ili bučinim uljem te povrće pospite bučinim i sezamovim sjemenkama.

Fotografije: Maja Danica Pečanić / iz knjige ‘Antiaging prehrana’ u izdanju Školske knjige

Pročitajte i:

Lejla Kažinić Kreho: Hranom usporite starenje