U petak, 5. studenoga Venera mijenja znak – i ozračje: izlazi iz optimističnog i pustolovinama sklonog Strijelca te ulazi u ozbiljan i na sigurnost usmjeren znak Jarca, u kojem će ostati sve do 6. ožujka sljedeće godine. Inače Venera u pojedinom znaku ostane otprilike mjesec dana, no njen boravak u tom zemljanom znaku protegnut će se na čak četiri mjeseca jer će od 19. prosinca ove do 29. siječnja sljedeće godine biti retrogradna.

Svijest o granicama i dužnostima
S Venerom u Jarcu pitanja veza, vrijednosti i novca usredotočena su na ono "opipljivo" te na kontrolu i autoritet – tko je šef u vezi i tko kontrolira resurse. Naglašena je važnost granica i obveza: da kažete "ne" kad nešto ne želite te da budete svjesni dužnosti i onoga što morate učiniti da biste došli do onoga što želite. Osim na ljubavno područje, gdje se nakon uzbuđenja i preokreta vraća smirenje i jača osjećaj sigurnosti, to će utjecati i na financije, otvarajući pitanja koja treba ponovno razmotriti ili o njima s nekim pregovarati kako bismo mogli raditi dugoročne planove. Venera sad povoljno utječe i na odnos s poslovnim partnerima i suradnicima te sa svima koji mogu pružiti potporu našim ambicijama.

Polako i s oprezom
Pod utjecajem Venere u Jarcu vrlo cijenimo dugotrajne veze, pouzdanost i vjernost, a osjećaje izražavamo ozbiljno, tek kad smo sigurni u njih. Venera u Jarcu ide polako i oprezno, zaljubljuje se malo-pomalo te nam je potrebno neko vrijeme da se za nekoga zagrijemo. Iako joj se katkad spočitava hladnoća, iza njene strogo kontrolirane fasade krije se žudnja za senzualnim užicima, i to profinjenim.
Venera u Jarcu je mudra žena koja zrači autoritetom i izaziva poštovanje. Iako je ambiciozna, ništa ne požuruje, naučila je svoje lekcije i ne ponavlja greške. Ima dovoljno iskustva da točno zna što želi i spremna je to čekati jer usredotočena je na dugotrajne rezultate.

Ovan: Pripremite se na plimu pohvala, priznanja i slave za svoj marljiv rad na profesionalnom planu. Odnosi sa šefovima, poslovnim suradnicima i javnošću bit će odlični.

Bik: Venera je vaš planet, a sad je u vama prijateljskom zemljanom znaku pa će vam donijeti sreću na više polja. Veza s inozemstvom, bilo poslovna bilo privatna, s nekim iz drugoga kraja svijeta, iz druge kulture, u ovom vam razdoblju donosi veliku sreću. Ovisno o tome čime se bavite, snažno podupire vaš akademski rad i proučavanje nečega i/ili rad u medijima i izdavaštvu. Na putovanjima i istraživanjima (osobito s partnerom) donijet će iskustva koja će vam promijeniti život.

Blizanci: U idućim mjesecima osjećat ćete se senzibilnije i senzualnije nego ikad prije, što bi vam moglo pomoći da, otvarajući srce, zacijelite stare rane. Oni koji imaju partnera željet će provoditi više vremena mazeći se s njim, no ako ste solo, nemojte uletjeti u vezu prije nego što ustanovite granice. Moguć je veći priljev novca preko poslovnog ili ljubavnog partnera.

Rak: Vama će više nego svim ostalim znakovima partnerske veze rasti: mnogi će se odlučiti na zajednički život s partnerom, zaruke ili vjenčanje. Harmonija u vezama zajamčena je, a samci bi mogli naći nekoga s kim je moguća dugoročna veza.

Lav: Veze s kolegama, poslovnim suradnicima i podređenima bit će vrlo dobre kao i općenito situacija na poslu. Mogli biste dobiti nove dužnosti ili čak naći bolje radno mjesto. Ovo je i pravo vrijeme da u vaš život – i dom – uđe kućni ljubimac.