Započinje vrijeme ljubavnog buđenja. Vrijeme u kojem srce traži. Vrijeme u kojem shvaćamo što je ljubav, što volimo, kako i koga volimo.

Venera i Mars od 13. veljače do 8. ožujka isprepliću se u znaku Jarca, pred kraj to isto čine i u znaku Vodenjaka. 13. veljače, dan uoči Valentinova. Ništa nije slučajno. Ovaj nebeski ples ostavit će traga na našim životima. Poziva nas na buđenje. Zaljubljujemo se, otkrivamo što volimo, potičemo nova zbivanja koja nas mogu usrećiti. Vidimo jasnije što nas koči ili sputava da otvorimo svoje srce i prepustimo se energiji ljubavi.

Srećemo neke posebne osobe, svoju blizanačku dušu, nekog tko će nam donijeti neku vrijednu lekciju, uvid ili nam pokazati koliko dugo smo u životu zapravo živjeli bez ljubavi.

Riječ je o savezu muške i ženske energije, o spajanju muškog i ženskog principa unutar nas. Srce nas poziva na djelovanje. Zov duše. Budi se seksualna energija, budi se život u nama. Odlazi dotrajalo, bolno i ograničavajuće. Već sad osjećamo neki nemir, kao da se nešto slama i prelama u nama. Nešto se preslaguje, tu je nagovještaj neke promjene koja će biti najsnažnija 26. i 27. veljače kada se Venera, Mars, Mjesec i Pluton spoje na posljednjim stupnjevima Jarca.

Ono potisnuto i duboko u nama izlazi na površinu. Nemamo luksuz poricati, gurati glavu u pijesak. Tu je, vidljivo gotovo golim okom. Otkrića, pa i odluke su neminovne. Nešto izlazi iz sjene i traži da bude iscijeljeno, transformirano.

Možda odlazite sa starog posla, iz lošeg odnosa, možda ćete reći ‘ne’ onome što vas je godinama duboko boljelo. Što god da bude vaša tema, sada traži da ju pogledate širom otvorenih očiju i donesete odluku. I budite iskreni prema sebi, a potom i prema drugima. Pluton u ovoj priči neće dopustiti samozavaravanje.

U prilici smo preispitati naše obrasce djelovanja u partnerskim odnosima (sabotiranje, manipulacija, destruktivnost, bijeg od ljubavi, izdaja), a ako se ozbiljno prihvatimo posla dolaze iskustva koja nam u tome pomažu. Može biti riječ o nekoj osobi, vašem šefu, novom ljubavniku, partneru.

Sazrijeva nešto u nama i pokreće nas. Pokreće nas da iscijelimo svoje rane i traume te da pronađemo mjesto na kojem možemo biti sretniji. Ovaj se proces polako završava 5. ožujka, da bi potom Venera i Mars zauzeli prvi stupanj Vodenjaka i pokazali nam novi put pred nama. Put oslobođenja.

I zato širom otvorite oči. Iskustva koja dolaze nisu slučajna. Mogu vam pomoći da dubinski promijenite svoj život. Zato budimo hrabri i bez straha prihvatimo ono što nam dolazi. To ljubav traži od nas. A ljubav je život.

“Ljubav nas liječi. Liječi i oslobađa. Upotrijebila sam riječ ljubav ne misleći na sentimentalnost, nego na stanje tako snažno da drži zvijezde na njihovim nebeskim položajima i možda nam zbog njega krv kola venama.” Maya Angelou