Dan nakon što Merkur, planet uma, komunikacije i prometa, krene u svoj retrogradan hod, očekuje nas pun Mjesec u Ribama. Postoji nešto u vezi s ovim punim Mjesecom u Ribama 10. rujna što je teško opisati, teško odrediti. Gotovo kao da je njegova energija skrivena, maglovita, neopisiva, piše foreverconscious.com

Pun Mjesec u znaku Riba također nosi energiju koja nam omogućuje da s lakoćom pristupimo svojoj intuiciji, višem ja i duhovnim vodičima. Kako biste to postigli, jednostavno postavite namjeru iz srca i vjerujte da ste saslušani. Zatim ostanite otvoreni za sve znakove, snove ili intuitivne odgovore koji slijede. Što ste otvoreniji i imate više povjerenja, veća je vjerojatnost da ćete ih primiti. Odgovori neće dolaziti putem logike, razmišljanja i analiza, već putem osjećaja, intuicije. 

Mars, planet akcije i energije također je aktiviran pod ovim punim Mjesecom, što bi moglo pokrenuti naše osjetljivije emocije, ostavljajući nas ranjivima ili čak neraspoloženima. Energija Marsa također može biti nestalna, ishitrena, prebrza u odlučivanju, stoga budite oprezni da upadnete u ove obrasce. Energija oko punog Mjeseca u znaku Riba stvarno nas potiče da idemo polako i da ne žurimo, da slušamo i pronađemo svoju tišinu. Ribe su povezane s duhovnošću, iscjeljivanjem i kreativnošću, što znači da će naš unutarnji svijet u ovom periodu uistinu biti bogat. 

Ribe su posljednji od 12 horoskopskih znakova i predstavljaju kraj ciklusa, tako da bi ovaj pun Mjesec mogao donijeti kraj ili kulminaciju određenog ciklusa. Možda ćemo otkriti da možemo ubrati plodove svog rada ili se poglavlje na kojem smo radili konačno približilo kraju. Budite sigurni da držite ruke otvorene za sve što Svemir želi donijeti i vjerujte u proces.