Ulazimo u, astrološkom smislu, veliki mjesec - listopad započinje s čak 6 planeta (Merkur, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton) u  retrogradnom hodu. U nastavku saznajte koji su najvažniji astrološki aspekti u listopadu 2022. godine:

1. listopad - Venera nasuprot Jupiteru - Jupiter je planet ekspanzije, a Venera je povezana sa srcem, tako da ovdje imamo prelijepu energiju koja širi srce! Ovo je sjajan dan za fokusiranje na ljubav prema sebi. Ako se osjećate neraspoloženo, zamislite da udišete ovu energiju kao ružičastu svjetlost. Pri svakom udisanju osjetite ljubav koju Venera može aktivirati kroz ovo ružičasto svjetlo.Pri svakom izdahu zamišljajte kako ružičasto svjetlo uklanja sve što je teško.

2. listopad - Merkur kreće direktno - Napokon se završava Merkurova retrogradna faza koja je trajala od 9. rujna, ali tek od 15. listopada prestaje postretrogradna sjena. Kada Merkur krene direktno, moguće je da ćete imati sjajne uvide i primiti nove informacije. Možda ćete sada moći riješiti neke teškoće u komunikaciji i završiti teške razgovore.

8. listopad - Pluton u direktnom hodu - Pluton je retrogradan od 29. travnja, ali sada se kreće direktno. Pluton je planet smrti i ponovnog rađanja, tako da, kako izlazi iz ovog 'hoda unatrag', s većom ćemo jasnoćom vidjeti sve načine na koje smo se transformirali. Ako smo iskusili bilo kakve završetke, počet ćemo uviđati kako nas ti završeci vode u novom, pravom smjeru.

9. listopada - Pun Mjesec u znaku Ovna - donosi promjenljivu energiju koja će pokrenuti neku vrstu iscjeljenja. Iako su rezultati ove transformacije pozitivni, putovanje do tamo može biti otežavajuće. Vrijeme je da shvatimo da se sve događa s razlogom i u svoje vrijeme.

17 - 19. listopad - Arkturova vrata - Sunce se poravnava sa superzvijezdom Arkturusom, omogućavajući visokofrekventnoj energiji da se spušta do Zemlje. Arktur ​​je zvijezda povezana s prosperitetom, obiljem i moćnim energijama.

22. listopad - Venera se poravnava sa Suncem - Još jedna suptilna, lijepa energija. Ova promjena pomaže u izazivanju osjećaja samoljublja i može usmjeriti našu pažnju na ono što nam je potrebno, a ne na ono što oni oko nas očekuju.

23. listopad - Sunce u znaku Škorpiona - Počinje vladavina Škorpiona i ova energija čini radoznalima o korijenu naših misaonih obrazaca i navika. Mogli bismo doživjeti napredak u razumijevanju zašto funkcioniramo na određeni način ili shvatiti kako da napraviti željene promjene u našim životima.

23. listopad - Saturn kreće direktno - Počet ćemo uviđati kako su nas naši izazovi oblikovali i otvorili za nove mogućnosti. Saturn je poznat kao planet karme, i kako putuje retrogradno, daje nam priliku da očistimo i očistimo karmičke dugove. Daje nam darove za naš naporan rad, čini da se razvijamo, da učimo iz svojih grešaka.

25. listopadPomrčina Sunca i Mladi Mjesec u znaku Škorpiona - Otvara se novo poglavlje u našim životima. Mogli bismo se suočiti s problemima koje smo imali oko proljeća, (točnije travnja i svibnja ove godine), neke teme trebali bismo ponovno razmotriti. Pomrčine pred nas stavljaju testove i izazove, ali samo da bismo donijeli važne odluke. Nešto iz naše prošlosti također može biti riješeno ili dovršeno, stvarajući prostor da se pojavi nešto novo.

28. listopadJupiter ponovo ulazi u Ribe - Jupiter je posljednjih nekoliko mjeseci putovao retrogradno u znaku Ovna, a 28. listopada ponovo se vraća u Ribe da bi završio sve nezavršene poslove. Sada je trenutak da poradimo na svojim emocijama i oslobodimo se tereta prošlosti.

30. listopadPočinje retrogradni Mars -  Mars je planet koji vlada našim razinama energije, našom sposobnošću da poduzmemo akciju i našim osjećajem motivacije. Ulaskom Marsa u retrogradnu fazu, ova područja naših života mogu na neki način doći u fokus. Možda će nam biti izazovnije upravljati svojim razinama energije, poduzimanje akcije može biti izazovnije ili možemo početi dovoditi u pitanje svoju motivaciju.